Ja, ik doe mee & wil een fijne voortuin!

Laten we Land van Cuijk nog fijner maken met de voortuinvergroeningsactie

In het Land van Cuijk wordt gewerkt aan fijne groene voortuinen. Iedereen vindt het fijn om een mooie (voor)tuin te hebben. Jij toch ook?


Daarom organiseren we gezellige tuinvergroeningsacties voor straten in het Land van Cuijk. Wil jij met jouw straat ook werken aan mooie en groene voortuinen?

Trommel dan je straatgenoten op en meld je voor 1 januari 2022 aan. Wij helpen graag mee om in het voorjaar van 2022 zoveel mogelijk voortuinen mooier en groener te maken.


Hoe werkt het?

1. Meld je voor 1 januari 2022 aan via onderstaand formulier.

2. Van de straten die zich aanmelden helpen we in het voorjaar en najaar van 2022 een paar straten om de voortuin te vergroenen.

3. Als we in jouw straat mogen helpen, stellen we vooraf samen een plan op: wat is er nodig aan hulp en materiaal, wat zijn er voor wensen qua beplanting en wie kan wat doen? We plannen samen met de straatgenoten een datum om aan de slag te gaan.

4. Op de dag zelf regelen wij extra hulp en materiaal. Wij kunnen helpen met tuinadvies voor een groene(re) voortuin, tuingereedschap meenemen en een aanhangwagen regelen voor het afvoeren van groen afval. Handig toch? We maken er samen een gezellig ochtend van met koffie, thee en koekjes.

5. Ieder gaat zelf aan de slag in eigen voortuin, elkaar helpen kan natuurlijk altijd. Wij helpen ook mee en zorgen dus ook voor het afvoeren van het groenafval.

6. Aan het eind van deze ochtend heeft iedereen een mooie(re) en vooral groene voortuin en kunnen jullie genieten van een mooie fleurige straat.

Heb je nog vragen?

Mail dan naar landvancuijk@fijninbrabant.nl

Waarom werken we aan mooie groene voortuinen?

Een mooie tuin is niet alleen fijner, een groene tuin is ook koeler in de zomer, trekt meer vogels aan en zorgt voor minder wateroverlast (regenwater kan sneller weg in een groene tuin). Dus waar wacht je nog op?
Meld je aan en pak samen met jouw buren de voortuinen aan! Wij helpen jullie graag mee.

Ja, wij doen mee, ik meld onze straat aan!